Boeking ballonvaart

Via de site kan je meteen een prachtige ballonvaart boeken.
Meer info nodig, scroll dan gewoon verder naar beneden.

Professionele begeleiding

Onze piloten genoten een degelijke opleiding en blikken terug op een indrukwekkende lijst prestaties, van ballonvaarten boven de uitgestrekte weiden van Friesland tot de toppen van de Oostenrijkse alpen.

Elke ballonvaart is uniek

Omdat elke ballonvaart uniek is zorgen wij steeds voor uw persoonlijk comfort. Wij varen niet met ballonnen voor 15, 20 of meer passagiers. Wil u met een grote groep gaan ballonvaren? Geen probleem dan komen wij met meerdere ballonnen bij u opstijgen en zorgen hierdoor voor een extra kosteloos spektakel!

Opstijglocaties

Vanaf 4 personen komen we ter plaatse, m.a.w. bepaal je zelf de opstijgplaats in België (of daarbuiten). Uiteraard gelden er een aantal reglementen die moeten gerespecteerd worden. Zo kan je moeilijk verwachten van in Zaventem op te stijgen… Ook een aantal regionale vliegvelden leggen ons beperkingen op.

Mogelijkheden en prijzen

Goede afspraken maken goede vrienden, ook hier kiest Vip-Air Ballooning voor eenvoud en duidelijkheid.

Veel gestelde vragen

Warme lucht stijgt, zo eenvoudig is het. Doordat we met onze brander de lucht in de ballon warmer houden dan de lucht buiten de ballon kunnen we in de lucht blijven. De piloot bepaalt op deze manier ook de hoogte en de mate van daling.

Een ballon drijft mee met de wind en kan je niet sturen. Je kan enkel proberen door hoger of lager te gaan een andere luchtstroom te gaan zoeken en zo een beetje de richting te bepalen.

Ballonvaren kan het ganse jaar door, de grootste kans op goede weersomstandigheden vind je echter van maart tot november.

Overdag hebben wij last van thermiek, dit zijn stijgende en dalende luchtbewegingen, waardoor wij de ballon niet onder controle kunnen houden. De eerste 2 uren na zonsopkomst en de laatste 2 uren voor zonsondergang is er geen thermiek en is de lucht meestal stabiel.

Doordat u met de ballon even snel gaat als de wind is het, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet koud in de mand. U kleedt zich dan ook het best zoals u zou gaan wandelen. Best draag je comfortabele vrijetijdskledij. Voor schoenen raden wij u stevige schoenen aan. Hoge haken zijn niet veilig.

In principe kan je met een ballon enkele duizenden meters hoog. Door tal van luchtvaartregelmenten wordt de hoogte in België beperkt tot een 500 à 1.500 meter afhankelijk waar je gaat ballonvaren.

Een fototoestel of camera is een absolute must om de herinneringen aan uw ballonvaart vast te leggen. Zorg ervoor dat uw baterijen opgeladen zijn.

Hou er wel rekening mee dat uw toestellen niet verzekerd zijn!