Font Size

Profile

Customize
Image1\

Veel gestelde vragen

Hoe werkt een luchtballon?

Warme lucht stijgt, zo eenvoudig is het. Doordat we met onze brander de lucht in de ballon warmer houden dan de lucht buiten de ballon kunnen we in de lucht blijven. De piloot bepaalt op deze manier ook de hoogte en de mate van daling.

Kan je met een ballon sturen?

Een ballon drijft mee met de wind en kan je niet sturen. Je kan enkel proberen door hoger of lager te gaan een andere luchtstroom te gaan zoeken en zo een beetje de richting te bepalen.

Wat is de beste periode om mee te varen?

Ballonvaren kan het ganse jaar door, de grootste kans op goede weersomstandigheden vind je echter van maart tot november.

Waarom varen warmeluchtballons altijd ’s morgens of ’s avonds?

Overdag hebben wij last van thermiek, dit zijn stijgende en dalende luchtbewegingen, waardoor wij de ballon niet onder controle kunnen houden. De eerste 2 uren na zonsopkomst en de laatste 2 uren voor zonsondergang is er geen thermiek en is de lucht meestal stabiel.

Welke kledij moet ik dragen?

Doordat u met de ballon even snel gaat als de wind is het, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet koud in de mand. U kleedt zich dan ook het best zoals u zou gaan wandelen. Best draag je comfortabele vrijetijdskledij. Voor schoenen raden wij u stevige schoenen aan. Hoge haken zijn niet veilig.

Hoe hoog kan je met een ballon varen?

In principe kan je met een ballon enkele duizenden meters hoog. Door tal van luchtvaartregelmenten wordt de hoogte in België beperkt tot een 500 à 1.500 meter afhankelijk waar je gaat ballonvaren.

Moet ik iets meenemen?

Een fototoestel of camera is een absolute must om de herinneringen aan uw ballonvaart vast te leggen. Zorg ervoor dat uw baterijen opgeladen zijn.

Hou er wel rekening mee dat uw toestellen niet verzekerd zijn!

U bevindt zich hier: Home Ballonvaren Veel gestelde vragen